Wonen in de Oude IJsselstreek

Gemeente Oude IJsselstreek is net zoals Montferland en Bronckhorst ontstaan tijdens de gemeentelijke herindelingen in 2005 en bestaat uit de opgeheven gemeenten Wisch en Gendringen.  Oude IJsselstreek bevindt zich in de provincie Gelderland, beslaat een oppervlakte van 137,94 km2 en er wonen 39.550 mensen in Oude IJsselstreek (2017). Oude IJsselstreek  bestaat uit 15 kernen. Terborg is het enige stadje in Oude IJsselstreek, de stadsrechten dateren uit 1419. Niet geheel verrassend dankt Oude IJsselstreek haar naam aan de rivier de Oude IJssel. De rivier heeft ook veel invloed gehad op de indeling van de woonkernen in de gemeente.

De gemeente Oude IJsselstreek kenmerkt zich door enkele industriële gebieden. Het gebied heeft een rijke ijzerhistorie, zo verrees bij de rivier de Oude IJssel omstreeks 1689 de eerste hoogoven.

Cultuur in Oude IJsselstreek

Het verbinden van het verleden, heden en toekomst is belangrijk voor de gemeente. Zo is het oude DRU industriepark een industrieel erfgoed waar mensen wonen, werken, leren en genieten. Zo bevindt zich er een poppodium, bibliotheek, theater en muziekschool. Naast het industrieterrein ligt het DRU park. De oude historische kenmerken zijn bewaard gebleven in de gebouwen.

 Enkele weetjes over Oude IJsselstreek:

  • € 198.000,- is de gemiddelde woz-waarde;
  • € 32.500,- is het gemiddelde inkomen per inwoner.

 Huis kopen in Oude IJsselstreek

Klik hier als u meer informatie wilt over een huis kopen in Oude IJsselstreek.

 Huis verkopen in Oude IJsselstreek

Klik hier als u meer informatie wilt over een huis verkopen in Oude IJsselstreek.