Wonen in Doetinchem

Wilt u wonen in Doetinchem en wilt u weten wat er allemaal te doen is in deze gemeente? Zoals wat het winkelaanbod is in Doetinchem of welke culturele activiteiten er zijn in de stad. Als makelaar richten wij ons op De Achterhoek, waar Doetinchem onder valt. Doetinchem wordt ook wel het centrum van De Achterhoek genoemd. De medewerkers van Siebelink Makelaardij komen zelf uit deze regio.

Wonen en Doetinchem

De gemeente Doetinchem ontstond op 1 januari 1920. Doetinchem telt 57.105 inwoners en heeft een oppervlakte van 79,07 km2. Het aantal mannen en vrouwen is bijna gelijk en bijna een kwart van de inwoners is tussen de 25-45 jaar. Het is gemoedelijk wonen in Doetinchem. De mensen zijn vriendelijk en nuchter. De rust van de natuur ligt om de hoek, maar ook de drukte en de gezelligheid van de stad. Er is ruim aanbod in Doetinchem aan winkels, evenementen, cultuur, sportactiviteiten en natuur. Kortom, er is voor ieder wat wils in de gemeente Doetinchem.

Winkelen en Doetinchem

De stad Doetinchem is het centrum van De Achterhoek. Het centrum heeft een verzorgingsgebied van ruim 200.000 mensen en wekelijks wordt de stad door 90.000 mensen bezocht. De stad biedt een mooi evenwicht aan tussen de bekende merken en de kleine ambachtelijke winkels. Er is veel horeca in Doetinchem en voor ieder wat wils, de horeca is voornamelijk gericht op het winkelend publiek.

Sportactiviteiten en Doetinchem

Als u een echte sportfanaat bent, kunt u hier ook in Doetinchem uw hart op. Er zijn ongeveer 130 sportverenigingen in Doetinchem. Ook als u liever graag kijkt naar sport dan is er het stadion van BV De Graafschap met bijna 12.700 zitplaatsen. Wilt u een dagje zwemmen met de kinderen? Dan kunt u zich goed een dag vermaken in Sportcentrum Rozengaarde hier vindt u o.a. zwembaden en glijbanen. Er zijn te veel sportlocaties om allemaal op te noemen, een aantal hiervan zijn: Sportpark de Bezelhorst, Sportpark Zuid en De Vijverberg. De gebruikelijke sporten zijn allemaal vertegenwoordigd in Doetinchem.

Cultuur en Doetinchem

Er worden in Doetinchem verschillende activiteiten en evenementen georganiseerd. Amphion is het theater in Doetinchem, wat al verschillende keren is uitgeroepen tot theater van het jaar in Nederland.

Natuur en Doetinchem

Kruisbergse bossen, Montferland, Slangenburg en park Overstegen zijn een aantal van de verscheidene natuurgebieden waarvan u kunt genieten van de rust als u in Doetinchem woont. In het beboste gebied van Slangenburg vindt u het gelijknamige kasteel Slangenburg.

Enkele weetjes over Doetinchem

  • De gemiddelde WOZ-waarde is € 192.000,- (2014);
  • Gemiddeld inkomen is € 33.200,- per huishouden (2012);
  • De gemeente Doetinchem heeft stedenbanden met La Libertad (Nicaragua), Pardubice (Tsjechië) en Raesfeld (Duitsland).

Huis kopen in Doetinchem

Klik hier als u meer informatie wilt over een huis kopen in Doetinchem.

Huis verkopen in Doetinchem

Klik hier als u meer informatie wilt over een huis verkopen in Doetinchem.