Wonen in Doesburg

Doesburg is één van de Hanzesteden en ligt aan de Oude IJssel in de provincie Gelderland. De stad beslaat een oppervlakte van 12,96km2 en er wonen 11.324 mensen (2017). Doesburg heeft een rijke geschiedenis en ontving al stadsrechten in 1237. Doesburg grenst aan de gemeenten Rheden, Zevenaar en Bronckhorst.

Doesburg: ‘Oplaadpunt voor levensgenieters’

De slogan van de gemeente is ‘Oplaadpunt voor levensgenieters’. Zo vind je in de binnenstad knusse boetiekjes, speciaalzaken en gezellige terrasjes. Doesburg kent ook zijn eigen mosterd: Doesburgsche mosterd, waar u heerlijke Doesburgse mosterdsoep mee kan maken! Ook de prachtig bewaarde historische panden met rijkversierde gevels vragen om aandacht. De knusse straatjes maken Doesburg een gezellige stad. Of u nu Italiaans, Chinees of Hollands wilt eten, in Doesburg vindt u het allemaal. Op vrijdagavond is doorgaans de vaste koopavond. De weekmarkt vindt plaats op woensdagmorgen en de voedingsmarkt op zaterdag.

Cultuur en Doesburg

Het zal u niets verbazen dat een oude stad met zo veel historie een rijk aanbod heeft aan cultuur. Doesburg heeft zes museums en diverse galerijen. Zo vindt u de oude ambachten terug in Streekmuseum De Roode Toren.

Evenementen in Doesburg

Er worden verschillende evenementen in Doesburg gehouden. Zo trekt de jaarlijkse Doesburgse Koningsdag vele bezoekers ook van buiten Doesburg. Ieder jaar vindt ook het straattheaterfestival Doesburg Binnenste Buiten plaats en ook Sinterklaas kan via de Oude IJssel Doesburg makkelijk bereiken. In juni vindt jaarlijks de gecombineerde evenementen de Hanzefeesten en de Sint-Maartensmaaltijd plaats. Tijdens deze evenementen stapt de stad in een tijdmachine terug naar de middeleeuwen.

Enkele weetjes over Doesburg:

  • € 190.000,- is de gemiddelde WOZ-waarde in Doesburg;
  • € 32.100,- is het gemiddelde inkomen in Doesburg;
  • 150 rijksmonumenten zijn er te vinden in Doesburg.

Huis kopen in Doesburg

Klik hier als u meer informatie wilt over een huis kopen in Doesburg.

Huis verkopen in Doesburg

Klik hier als u meer informatie wilt over een huis verkopen in Doesburg.